Indien u wenst mee te doen aan b.v. een open rankingtoernooi zoals bijv. Open Stedendriehoek, Open Kempen en Open Amsterdam e.a., dan geldt een kleding-voorschrift (sinds 01-09-2001).
Indien u daar niet aan voldoet wordt u niet ingeschreven.
Het kledingvoorschrift dat thans geldend is, is als volgt:

• EEN PANTALON IN GEDEKTE KLEUR
hetgeen dus ondermeer is zwart, [donker]blauw, [donker]grijs, [donker]bruin) bij voorkeur van terlenka stof. De broek mag dus niet voorzien zijn van versierselen als sierspijkers, ritsen enz. Bovendien mag de broek geen 5-pocketmodel zijn. Verder absoluut geen broek van jeansstof dan wel in jeansmodel, en geen broeken van corduroy en leer.
Geen trainingsbroeken of vrijetijdsbroeken met elastiek aan de bovenkant c.q. onderkant.
Voor dames is een rok toegestaan, maar die mag evenmin voorzien zijn van ondermeer sierspijkers, ritsen of andere versierselen en dus ook gedekt in kleur, geen jeans/corduroy stof of leer.
Leggins en minirokken zijn niet toegestaan.
Er is slechts 1 uitzondering op deze regel: een in Nederland woonachtige Schot mag in zijn traditionele klederdracht, nl. een kilt, verschijnen. Bij twijfel dient wel aantoonbaar te zijn dat de nationaliteit inderdaad Schots is.

• EEN SHIRT MET KRAAG
Hieronder valt dus een dartshirt met kraag, een poloshirt met kraag of een blouse/overhemd met kraag.
T-shirts met ronde hals, v-hals, of anderszins zijn dus niet toegestaan.
Evenmin zijn toegestaan korte hemdjes of shirt waarbij de navel te zien is.

Slechts de aanwezige bestuursleden van de NDF of daartoe aangewezen officials beslissen of een broek/shirt wel of niet voldoet.
Weet u ondanks alles nog te verschijnen op uw wedstrijdbaan in niet correct voorgeschreven kleding dan kan u direct uit het toernooi worden gehaald. Tevens kan uw tegenstander weigeren tegen u te spelen en zult u alsnog uit het toernooi worden verwijderd.

Het kledingvoorschrift is ook van toepassing op alle nationale kampioenschappen zoals:
- divisiekampioenschappen
- bekerkampioenschappen
- playoffs en finales Laco
- nationale jeugdteamkampioenschappen


Copyright Dc de Bosrand © 2012. All Rights Reserved.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!