Omstreeks 1980 werd onze vereniging opgericht door een aantal mensen die net als in Engeland wel wilden gaan darten.
Er werden boeken gekocht met de spelregels, er werden borden opgehangen, en er werd begonnen met oefenen.
Al gauw werd het een serieuze aangelegenheid en werd besloten om in competitie-verband te gaan darten. 

WEDSTRIJDEN:
In het begin werdt er alleen gedart tegen lokale teams en om dit uit te breiden werdt besloten om ons bij de Limburgse Darts Bond aan te sluiten die overigens al langere tijd niet meer bestaat.
Na hier enkele jaren met wisselende successen in te hebben gespeeld werdt er door een aantal clubs uit Roermond een nieuwe bond opgericht speciaal voor teams uit de regio Roermond.
Deze bond kreeg de naam RWDC, wat staat voor, Roermondse Winteravond Darts Competitie.
Op dit moment (2018) telt onze vereniging een 16 tal leden waarvan er ook 16 competitie spelen in de Roermondse dartsbond. 
Met 2 teams spelen alle 16 leden actief mee in de competitie.
 
CLUBLOKAAL:
Ons clublokaal is een bruin cafe gelegen aan de rand van Swalmen nabij het natuurgebied "het Groenewoud". Hier hebben we de beschikking over 2 vaste en 2 mobiele dartbanen.
De mobiele banen (gemaakt door een van onze leden) wordt alleen gebruikt bij het houden van grotere toernooien.
Het adres van het clublokaal is Cafe de Bosrand, Bosstraat 100.
Competitie spelen wij  in onze bond op de vrijdagavond, en de wedstrijden beginnen om 20.30 uur. We spelen in totaal 10 partijen, 4 singles, 4 doubles, 1 teamronde en een Captainsgame. Onze teams zijn genoemd naar het clublokaal n.l. Bosrand 1, 2 enz.

Piet Pouls is samen met zijn vrouw Margriet de uitbater van café de Bosrand en gastheer en gastvrouw van onze vereniging. Op de pagina met de competitiestanden kunnen jullie zien hoe onze teams er in de competitie voorstaan. De pagina met de standen wordt wekelijks ververst, behalve natuurlijk tijdens de competitiestop.

POPULARITEIT:
Anno 2017 is de dartssport nog steeds populair in Nederland, maar er beginnen toch gaatjes te vallen. Het lijkt of de jeugd minder geinteresseerd is in deze tak van sport.
Aangezien het nu eenmaal een cafésport is zal menig ouder er argwanend tegenover staan dat hun kroost een sport gaat beoefenen die plaats vind in een horeca gelegenheid.
Toch is dit niet iets waarover zorgen moeten ontstaan. Seniorleden houden dit n.l. wel in de gaten. Dus wat let U om uw zoon of dochter deze sport aktief te laten uitvoeren ?
Wilt U meer weten neem dan gerust contact met ons op en wij zullen U hierover graag te woord staan.

Dit was het zo'n beetje over ons en onze vereniging, kijk maar eens rond op onze site en laat ons maar eens weten wat je er van vindt. Misschien heeft er iemand een idee om de site te verbeteren of aan te passen. In ieder geval voel je vrij om ons te mailen met vragen of opmerkingen !.
  

Ons clublokaal café de Bosrand !!!
cafedebosrand


Copyright Dc de Bosrand © 2012. All Rights Reserved.

Our website is protected by DMC Firewall!